• Kansloze nederlaag voor Onstwedder Boys
4 mei. 2024

Onstwedder Boys heeft op zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp met 0 – 3 verloren van The Knickerbockers. Op de uitslag viel niets af te dingen. De studentenploeg uit Groningen was in alle opzichten de betere ploeg. Door dit resultaat staat de ploeg van trainer Harold Molanus nu op de tiende plek in de competitie met evenveel punten als Veendam 1894, dat vandaag niet in actie kwam.

Onstwedder Boys kan elk punt gebruiken om de nacompetitie te ontlopen. The Knickerbockers hebben bij winst nog een (kleine) kans om kampioen te worden en zijn in ieder geval nog in de race voor de nacompetitie (voor promotie naar de tweede klasse). Bij Onstwedder Boys keert Harm Visser weer terug in de basis. Rutgert Tipker en Luc Nieuwenhuis zijn wegens blessures afwezig. Op de bank zitten deze middag alleen jeugdspelers. The Knickerbockers (TKB) zijn de laatste weken bezig met een opmars en doen dus nog mee in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C. Bij de bezoekers ontbreekt topscorer Dennis van Roeden.

De ploeg uit Groningen is in de eerste helft de betere ploeg. De ploeg combineert gemakkelijker, speelt sneller en wint de meeste duels. Onstwedder Boys heeft veel moeite om de bal in de ploeg te houden. De thuisclub speelt slordig en is aanvallend onmachtig. In de eerste helft is het Luuk Janssen die namens The Knickerbockers een hoofdrol speelt. Na twaalf minuten spelen schiet hij vanaf een meter of twintig de bal tegen de buitenkant van de paal en na bijna een half uur spelen is het Janssen die de bezoekers op een 0 – 1 voorsprong zet. Na een corner blijft de bal hangen voor het doel van Onstwedder Boys, waarna Janssen van dichtbij kan scoren. Kort voor rust krijgt TKB een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding van Marcel Paans, die hiervoor de gele kaart krijgt van scheidsrechter Dorgeloo. Opnieuw is het Luuk Janssen die de vrije trap neemt en nu de andere paal raakt. Onstwedder Boys krijgt in de slotfase van de eerste helft een mogelijkheid via een vrije trap, maar Sem Nieuwenhuis schiet de bal over het doel van doelman Sietse Vissers.

Kort na rust wordt de wedstrijd beslist als Hessel van Amerongen aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal na een fraaie lange pass krijgt aangespeeld. Van Amerongen staat helemaal vrij en schiet de bal in de verre hoek: 0 – 2. Keeper Rein Koudstaal is kansloos. Onstwedder Boys speelt in de tweede helft wel wat brutaler en krijgt na tien minuten spelen in de tweede helft een goede mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Een vrije trap wordt doorgekopt door Sem Nieuwenhuis en komt voor de voeten van Jarno Sterenborg. Oog in oog met keeper Vissers schiet Sterenborg de bal tegen de keeper van TKB aan en zo blijft het 0 – 2. Kort daarop kopt Sem Nieuwenhuis uit een corner van Anne Wilzing de bal net naast het doel van de Groningers. The Knickerbockers blijven gevaarlijk in de omschakeling en zo moet Rein Koudstaal een paar keer handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Harold Molanus brengt in de slotfase nog drie jeugdspelers in: Lars Bekker, Gert Jan Bouwland en Robin Smit. Tien minuten voor tijd wordt het 0 – 3 als na een fraaie aanval over de rechterkant Han van Dijk in de rebound weet te scoren.

De komende twee weken staan de belangrijke wedstrijden tegen concurrenten Veendam 1894 en Be Quick 1887 op het programma. Onstwedder Boys speelt eerst komende zaterdag aan de Langeleegte. De wedstrijd tegen Veendam 1894 begint om 15.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Gerben Meems, Michel Beikes (Gert Jan Bouwland), Sem Nieuwenhuis, Harm Visser (Lars Bekker), Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing  en Jarno Sterenborg (Robin Smit).

Gele kaarten: Marcel Paans, Lars Bekker en Sem Nieuwenhuis.
Scheidsrechter: Dhr. D. Dorgeloo (Emmen)